Ce este si cu ce se ocupa un diriginte de santier?

Dirigintele de santier este o persoana autorizata care se asigura in permanenta ca lucrarile tale de constructii, in calitate de investitor sau beneficiar, sunt calitative si corect executate. Acesta verifica materialele folosite, modul de lucru al constructorilor si respectarea normelor de siguranta.
Totodata, dirigintele urmareste fiecare pas al constructiei si te ajuta sa rezolvi orice potentiala problema aparuta pe parcurs.
Nu in ultimul rand, dirigintele de santier verifica respectarea intocmai a proiectului tau si a legilor in vigoare. Acesta analizeaza proiectul, caietul de sarcini, documentatia pentru obtinerea autorizatiei, apoi permite realizarea lucrarilor in conformitate cu actele si reglementarile existente.

De ce ai nevoie de un diriginte de santier?

In primul rand, prezenta unui specialist iti ofera certitudinea ca lucrarea ta, indiferent de tipul ei, se va transforma intr-o constructie sigura, fara probleme.
Apoi, atunci cand incepi orice lucrare, esti obligat prin lege sa apelezi la expertiza unei astfel de persoane. Mai exact, este vorba despre Legea nr. 177/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii.
Astfel, fie ca te ocupi de o constructie, de o renovare sau de o consolidare, dirigintele este specialistul de care ai nevoie. In cazul in care omiti acest detaliu, poti primi amenzi considerabile sau poti fi sanctionat chiar cu intreruperea constructiilor.
Nu uita ca, atunci cand alegi un diriginte de santier, sa verifici ca acesta sa fie acreditat de Inspectoratul de Stat in Constructii. Safety Expert Office colaboreaza doar cu profesionisti, asa ca poti apela cu incredere la noi.

Cat costa serviciile de dirigentie de santier?

Preturile implicate de colaborarea cu un diriginte de santier variaza in functie de mai multe criterii, printre care tipul si complexitatea proiectului, valoarea investitiei, numarul de vizite si frecventa vizitelor la santier, precum si distanta pana la locul constructiei.
Pentru a-ti face o idee cat mai clara, trebuie sa stii ca, in cazul constructiilor complexe, se va percepe un procent intre 0,9% si 1,5% din valoarea investitiei. Uneori, procentul poate ajunge pana la 4%.
Daca vrei sa beneficiezi de servicii premium si de un tarif corect, contacteaza-ne si solicita o oferta pentru dirigentie de santier!

Safety Expert Office ofera servicii de dirigentie de santier pentru urmatoarele domenii:

Constructii civile industriale si agrare de importanta normala categoria C
Instalatii interioare sanitare si termoventilatii
Instalatii electrice
Retele edilitare apa si canalizare