PSI

Este adevărat că nimănui nu îi place să se gândească la potențiale evenimente neplăcute. Totuși, prevenția este întotdeauna necesară pentru minimizarea riscurilor, în cazul în care aceste evenimente au loc, la un moment dat.

Acest lucru este valabil mai ales dacă tu și echipa ta lucrați într-o clădire de birouri care trebuie să fie evacuată rapid în cazul unui incendiu, dar și atunci când aveți un sediu mic, doar al vostru.

Fiecare companie, indiferent de mărime, trebuie să aibă un set de reguli și un plan concret pentru situații de criză. Dacă și tu ai o afacere și îți dorești să fii mereu în siguranță, alături de echipa ta, iată ce trebuie să știi.

Ce este PSI?

Cu siguranță, ai întâlnit denumirea de „PSI” până acum. Abrevierea se referă la „prevenirea și stingerea incendiilor”. Mai exact, vorbim despre acel set de repere, legi și reguli în funcție de care incendiile sunt gestionate cât mai rapid și cât mai bine.

Fără îndoială, vei dori să te ocupi cu seriozitate de aceste aspecte, pentru a te asigura că daunele unui potențial incendiu vor fi cât mai mici și cât mai puțin grave.

Ce facem în caz de incendiu la locul de muncă?

Este o întrebare care are mai multe răspunsuri. Organizarea apărării împotriva incendiilor la locul de muncă este esențială pentru orice companie, indiferent dacă are trei sau 300 de angajați.

În primul rând, fiecare clădire trebuie să aibă un plan de evacuare foarte bine pus la punct, iar fiecare firmă care lucrează în sediu trebuie să cunoască acest plan. În plus, angajații trebuie să primească indicații clare și să cunoască normele PSI la locul de muncă.

De unde începi și ce pași trebuie să urmezi?

  • Auditul de specialitate

Dacă nu ai gestionat situația PSI până acum, primul pas este să soliciți un audit. Acesta presupune verificarea stadiului actual al companiei în ceea ce privește situațiile de urgență. Echipa Safety Expert Office va analiza situația curentă și, pe baza ei, îți va oferi sprijin pentru pașii următori.

  • Regulamentul de ordine interioară

În funcție de specificul businessului și de particularitățile sediului în care tu și echipa ta vă desfășurați activitatea, experții te vor ajuta să creezi un set de reguli pentru ordinea interioară.

Aceste reguli vor avea rolul de a preveni evenimentele neplăcute și vor ajuta angajații să lucreze în siguranță.

  • Planul de evacuare în caz de incendiu

Safety Expert Office va întocmi planul de evacuare perfect pentru biroul companiei tale, conform normelor de siguranță. Astfel, în cazul unui incendiu, persoanele prezente în clădire vor avea la dispoziție cea mai rapidă și cea mai sigură cale de a părăsi incinta afectată.

În plus, echipa de experți va analiza zona și va desemna punctul de întâlnire în siguranță post-evacuare.

  • Instruirea angajaților

Acest pas este esențial în prevenirea și gestionarea incendiilor. Cel mai bun plan de evacuare este inutil, dacă persoanele din clădire nu îl cunosc.

De aceea, echipa noastră va oferi ore de instructaj tuturor angajaților. Aceștia vor învăța cum să se comporte în cazul unei situații de urgență, ce să facă și în ce ordine.

De asemenea, va fi desemnată echipa de primă intervenție, care va fi formată din mai mulți angajați. Aceștia vor primi instrucțiuni suplimentare, căci vor fi responsabili de gestionarea situației până la venirea echipajelor de pompieri și ambulanță.

  • Logistica

Nu în ultimul rând, este important ca echipamentele specifice incendiilor (extinctoarele, alarmele de incendiu, sprinklerele de pe tavan) să funcționeze perfect, iar trusele de prim ajutor să fie accesibile în toate punctele cheie. Nu trebuie să fie omise nici marcajele și indicatoarele specifice evacuării.

Așadar, pentru a te asigura că respecți toate normele PSI și pentru a avea un sistem de gestionare a incendiilor bine pus la punct, nu ezita să ne contactezi și să ceri o ofertă personalizată. Specialiștii noștri se vor ocupa de toate detaliile necesare!