Fie că deții un start up sau ești CEO-ul unei companii multinaționale, siguranța ta și a echipei tale primează întotdeauna. Atât timp cât lucrați într-un spațiu de birouri, trebuie să iei în calcul toate normele de protecție.

De aceea, când vine vorba despre Protecția Muncii și situații de urgență, colaborarea cu o echipă de experți reprezintă cea mai înțeleaptă alegere.

siguranta angajatilor

Iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru siguranța ta și a echipei tale!

 

  1. Un audit pentru situații de urgență

Dacă te-ai mutat recent într-un spațiu nou de lucru sau, pur și simplu, nu te-ai ocupat până acum de aspectele legate de PSI și PC, auditul ar trebui să reprezinte o prioritate.

Echipa Safety Expert Office va analiza situația curentă a companiei tale și va verifica dacă normele impuse de autorități sunt respectate. Ne deplasăm în toate punctele tale de lucru și te informăm cu privire la toate măsurile necesare.

  1. Întocmirea unui plan de evacuare în situații de urgență

Nimănui nu îi place să se gândească la cel mai sumbru scenariu. Cu toate acestea, pentru a avea un mediu de lucru cât mai sigur pentru toată echipa ta, este nevoie să iei în calcul posibilitatea unei situații de urgență.

Ce se va întâmpla în eventualitatea unui cutremur sau a unui incendiu? Cum ar trebui să acționeze angajații? Dacă este recomandată evacuarea clădirii, care este cea mai scurtă și cea mai sigură cale de ieșire pentru aceștia? Cum te asiguri că toată lumea este în siguranță, după eveniment?

Toate aceste întrebări își vor găsi răspunsul în planul de evacuare, pe care specialiștii noștri îl vor creiona cu atenție pentru tine. Avem o experiență de peste zece ani în domeniu, așa că poți lăsa totul în mâinile noastre!

  1. Instruirea angajaților

Simpla întocmire a unor planuri și proceduri este total inutilă, dacă aceste lucruri nu sunt prezentate angajaților într-un mod cât mai clar. Nu este suficient să afișezi planul de evacuare pe perete, ci trebuie să te asiguri că echipa ta cunoaște măsurile de precauție și de intervenție.

Safety Expert Office îți poate oferi toată documentația necesară și te poate ajuta să organizezi instruirea angajaților ca la carte, prin cursuri, simulări și exerciții practice, în funcție de caz. Pe lângă instruirea propriu-zisă, te ajutăm și în completarea tuturor fișelor necesare.

  1. Semnalizarea de securitate

Un alt element esențial pentru siguranța angajaților este semnalizarea clară și corectă a ieșirilor de urgență și a zonelor cheie în caz de evenimente neașteptate.

De exemplu, obiectele utile în caz de pericol (truse de prim ajutor, extinctoare, echipamente etc.) trebuie să fie semnalizate în permanență, pentru ca echipa ta să fie familiară cu acestea și să știe exact unde trebuie să meargă în eventualitatea unei situații de urgență.

De asemenea, căile de circulație și ieșirile trebuie să fie mereu vizibile și semnalizate corect, conform planului actual de evacuare. Echipa noastră se poate ocupa de toate aceste aspecte, construind un sistem de semnalizare performant și eficient pentru biroul tău.

Pe lângă serviciile punctuale, Safety Expert Office îți va sta la dispoziție oricând cu recomandări utile și consultanță de specialitate. Așadar, nu ezita să ne contactezi și să ceri o ofertă personalizată!